Home > Uncategorized > Satanismul, satanistii si societatea

Satanismul, satanistii si societatea


Voi explica doar fenomenul satanismului modern. Stiu ca ortodoxii/catolicii si toti credinciosii in favoarea lui Dumnezeu vor spune ca este o propaganda satanista impingand societatea spre o gandire atee pentru a fi usor atrasi de satanism, dar oamenii care sunt satanisti cred in cartea lui LaVey, deoarece din cauza acelor idealuri au fost atrasi de satanism. Sunt doar niste oameni dintr-un curent. Daca ne luam dupa credinciosi, LaVey era singurul satanist care vroia sa pacaleasca lumea.Satanistii de acum, cu riscul de a ma repeta, cred in ce a scris LaVey, nicidecum in satana. Ca am lamurit aceasta problema, vom descrie satanismul si cum se comporta satanistii in societate.

LaVeyan Satanism, adica Atheistic Satanism sau Agnostic Satanism a fost fondat in 1966 (nu pot sa nu mentionez ca daca intoarcem 9 ne da 666 🙂 ) de catre Anton Szandor LaVey. Este o credinta bazata pe individualism , credinta in individ si etica “ochi pentru ochi”. Influentat de ritualurile si ceremoniile ocultiste ale lui Aleister Crowley si de conceptele filozofice ale lui Friedrich Nietzsche si Ayn Rand. Folosind terminologia lui Aleister Crowley, satanismul poate fi definit ca o cale de “stanga” religioasa si filozofica, respingand calea “dreapta” religioasa, cum ar fi crestinismul si Wicca (vrajitorie si prostii de genul) . Spre deosebire de Satanismul Creationism, satanismul LaVeyan nu implica inchinarea pentru nici o divinitate ci mai degraba foloseste simbolul “Satan” pentru valorile pamantesti , poftele trupesti si valorile individului.

Anton LaVey a creeat prima mare organizatie religioasa Satanista, The Church of Satan in 1966 . Credintele si practicile sataniste au fost scrise in Bibilia Satanista in anul 1969. Biserica Satanica afirma ca sunt multi satanisti in lume , membrii si non-membrii. Aceasta respinge legitimarea oricareiu organizatii satanice , pseudeo satanisti etc.  Desi nu se poate da o estimare corecta, numarul satanistilor este de mii.

Un citat celebru de LaVey..

-sataniştii sunt născuţi nu făcuţi… au o boală numită independenţă

Advertisements
  1. July 6, 2010 at 2:52 pm
  2. July 6, 2010 at 3:09 pm

    Dupa prezentare este interesant site-ul, dar eu nu vreau sa fiu satanist. Oricum aia nu sunt satanisti moderni, ci tradinitionali. Nu am vorbit despre ei in postul meu.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: