Home > Viata.. > Vreau sa fiu om

Vreau sa fiu om


Societatea a inceput sa ne bage cacaturi in cap odata cu clasa 1 si termina odata cu viata noastra. Nu ni s-a spus sa purtam costum ca sa fim civilizati, sa ne rugam ca sa ajungem in rai si sa ascultam de profesori pentru ca ei sunt ca aldoilea parinte al nostru? Nu ne puneau profesorii sa ne tundem?
Suntem invatati sa lasam pe altii sa gandeasca in locul nostru, sa ne supunem regulilor, sa privim in pamant, sa fim realisti, sa fim monotoni. Gandim pesimist, facem misto de optimisti, radem de idei.. non-conformiste, uram oamenii diferiti.
Suntem invatati sa punem etichete, sa inchidem ochii, sa ne ducem unde e multime.

Oare asta inseamna sa fii om?

Eu cred ca oamenii nu sunt programati, cred ca oamenii sunt destul de inteligenti incat sa fie capabili sa ia decizii singuri. Imi imaginez ca sistemul scolar sa stimuleze creativitatea elevului, sa fie invatat sa isi urmareasca visurile si sa fie invatat ca este o fiinta libera, nefiind indoctrinat cu tot felul de cacaturi.

Cred ca majoritatea dintre noi, cei care au iesit din cardul de prosti au suferit mult din cauza aceasta.

Advertisements
Categories: Viata..
 1. aloptulea
  July 5, 2010 at 1:28 am

  Să fii om înseamnă toate căte le-ai amintit și mai mult de atât. Dar stă în puterea ta să alegi cum vrei să fii în viitor căci cine seamăna astăzi vânt culege furtună și cine seamănă sărutări va culege dragoste. Așa că lasă cărămida aia jos din mână și ia o floare, așa cum a făcut acel erou din Revoluția de la 89. Sau fii rebel și vei ajunge la fel de jos precum sunt cei pe care îi critici. Ce folos că îi iubești doar pe cei care te iubesc pe tine ? Ce te face diferit de dușmanul tău ?

 2. July 5, 2010 at 6:16 pm

  Sunt atat de pasnic incat cred ca pot fi comparat cu un hippiot atat timp cat o persoana nu ma loveste. Daca ma loveste trantesc acea persoana la pamant si daca nu ma opreste cineva o omor.
  Asculta aceasta melodie foarte tare. http://www.youtube.com/watch?v=6cACA7AB1T8

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: