Home > Psihologie > Ura gratuita

Ura gratuita


Nu am cui sa ma adresez in viata reala si nici nu voi vorbi despre lucrurile care ma fac sa apas pe tastatura cu lacrimi in ochi.
Spiritul asta romanesc conservator futu-l in gura este enervant, invidia oamenilor, care in loc sa incerce sa fie mai buni prefera sa fie adversarul mai slab.. ma fac sa nu fiu cea mai stabila psihic dintre persoane.
Voi povesti un caz de-al meu, un scurt istoric:
Primul an de gradinita:la o gradinita din Triaj
Aldoilea pana la penultimul:La o gradinita din orasul meu natal
Anii scolari 1-3. La o scoala din triaj
Anii scolari 4-6. La o scoala din orasul natal
Anii scolari 7-8. La o scoala din Bucuresti
La gradinita si in primii an scolari (1-3) m-am integrat bine, dar dupa aceea intram in medii inchegate inca din gradinita care nu prea acceptau ceva nou (ciudat, erau totusi copii) . Eu inca din primii an de viata incercam sa fiu diferit, credeam ca sunt cel mai bun in tot ceea ce faceam, incercam sa impresionez, insa niciodata nu am fost calculat, atent si pragmatic.
Eu pot sa ma laud ca am o memorie destul de buna. Pot da exemplu din primii ani de gradinita, eram cel mai bun la matematica din clasa (faceam adunari gen 7+4 sau scaderi gen 6-3 etc) dar eram si cel mai inalt. Ca sa impresionez construiam castele din cuburi dalea de plastic si le spargeam cu capul. Ultimul an de gradinita nu l-am facut deoarece trebuia sa fac nspe mii de semne pe hartie la romana (Bastonase, liniune, cacaturi pe toata foaia), iar eu uram automatismul, la fel cum fac si acum . Nu cred ca veti intelege ce vreau sa transmit prin textul asta, dar nu prea imi pasa.. si stiu ca este scris gresit gramatical, dar acum, tot nu-mi pasa.
De cand eram mic pana acum incercam tot timpul sa fiu cel mai bun, puneam si pun suflet in tot ceea ce faceam, pentru mine un simplu joc de ping-pong, fotbal sau sah inseamna mult, mai ales ca eu incerc sa castig cat mai frumos si de multe ori pierd din cauza perfectionismului pe care vreau sa il arat.
Am cam luat-o pe alatura de la ceea ce vroiam sa zic.
Din clasa a patra mi s-a parut mai grea treaba cu adaptatul, eram obisnuit cu vechii colegi cu care eram prieten, and stuff like this.
Din cauza caracterului meu mereu am fost printre cei mai buni in ceea ce faceam, iar asta a trezit invidie, deoarece nu se putea ca eu, un nou coleg sa fiu mai bun la tot decat restul. S-a inceput sa se ia in deradere din ce in ce mai mult numele meu (eu asta uram cel mai mult) , sa fiu descurajat de colegi , sa se faca misto pe baza inaltimii mele. Eu nu le facusem nimic oamenilor aceeia, atata doar ca ii bateam mereu la orice activitate.
In semestrul 2 eram anti-social, adica vroiam sa comunic cat mai putin, sa fiu cat mai non-activ, etc. In perioada aceea eram si masochist. Toate lucrurile acestea s-au terminat aproape de sfarsitul clasei a 8-a.
Nu am mentionat nimic din bataile in care am fost implicat, insa m-am batut de cateva ori si cu 5-6 baieti la un loc, dar in ultimul timp cel mai mare numar de inamici cu care m-am batut deodata a fost de 3.
Cand sunt cu bicicleta si trec pe langa mari grupuri de cocalari sunt injurat de acestia, sau cateodata unii tipa din masina la mine. Asta se intampla doar din cauza look-ului meu non-conformist.
Motivul pentru care am scris aceste lucruri a fost ca m-am intrstat foarte mult ca nu voi ajune la Rammstein, dupa multe luni in care eram sigur ca voi merge, acum cand s-a apropiat ziua stiu ca nu mai merg..

Advertisements
 1. aloptulea
  June 26, 2010 at 12:20 am

  Care este rostul vieţii?
  Cum pot să am o viaţă cu scop, împlinită şi cu satisfacţii?
  Voi avea vreodată posibilitatea să realizez ceva care să aibă semnificaţie în viaţa mea?
  Există atât de mulţi oameni care nu au încetat să se gândească la rostul vieţii lor. Ei se uită înapoi în timp şi se miră de ce relaţiile lor cu alte persoane au fost rupte sau de ce se simt atât de goi chiar şi după ce au obţinut tot ceea ce şi-au propus. Un jucător foarte celebru de baseball a fost întrebat ce şi-ar fi dorit să îi spună ceilalţi atunci când a început să joace baseball. Acesta a răspuns: “Îmi doresc ca să fi existat cineva atunci care să îmi fi spus că nu voi găsi nimic în momentul când voi ajunge în top.” Multe ţeluri îşi descoperă goliciunea numai după ce au fost irosiţi ani de zile pentru a fi îndeplinite.

  În societatea laică, umanistă de astăzi, oamenii urmăresc multe scopuri, gândindu-se că în ele îşi vor găsi împlinirea. Unele dintre aceste scopuri includ: succesul în afaceri, sănătatea, relaţiile bune, sexul, distracţia, filantropia etc. După ce şi-au văzut împlinite aceste scopuri cu privire la sănătate, relaţii sau plăceri, mulţi oameni au mărturisit că golul adânc din interiorul lor s-a păstrat, având un sentiment de goliciune pe care nimic din lumea asta pare să îl poată umple.
  Apoi, scopul adevărat în viaţă este descoperit atunci când o persoană începe să Îl urmeze pe Hristos ca ucenic al Său, învăţând despre El, petrecând timp cu El în Cuvântul Său, Biblia, comunicând cu El în rugăciune, şi păşind cu El în ascultare de poruncile Lui. Dacă eşti un necredincios (sau poate credincios de curând) poate că îţi vei spune: “Asta nu sună foarte interesant ori satisfăcător pentru mine!” Însă aş vrea să te rog să citeşti numai câteva paragrafe in plus. Iisus a spus următoarele lucruri:

  “Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luaţi jugul Meu asupra voastră, şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun, şi sarcina Mea este uşoară.” (Matei 11:28-30). “Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.” (Ioan 10:10b). “Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea, şi să Mă urmeze. Pentru că oricine va vrea să-şi scape viaţa, o va pierde; dar oricine îşi va pierde viaţa pentru Mine, o va câştiga” (Matei 16:24-25). “Domnul să-ţi fie desfătarea, şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima” (Psalmul 37:4).

  Ceea ce vor să spună aceste versete este că trebuie să facem o alegere. Putem continua să ne ghidăm în viaţă după propriile noastre idei (cu rezultatul trăirii unei vieţi lipsite de sens) sau putem să alegem să Îl urmăm pe Dumnezeu şi voia Sa în vieţile noastre din toată inima (ceea ce va conduce la o viaţă trăita din plin, la dorinţe ale inimii împlinite, şi la a găsi mulţumire şi satisfacţie în viaţă). Acestea sunt posibile pentru că El, Creatorul nostru, ne iubeşte şi doreşte tot ce este mai bun pentru noi (nu în mod necesar cea mai uşoară viaţă, însă cea mai împlinită).

 2. July 6, 2010 at 2:48 pm

  Asta este problema mare la noi,neintegearea in societate,refuzul de a comunica cu ceilalti sau pur si simplu manifestarile non-conformiste ,asa zisele refulari d epersonalitate.
  Toate astea au un punct comun,societatea,parintii.
  Parintele este primul care trebuie sa ia atitudine cand copilul o ia razna,o data cu satanismul s-a nascut practicarea prostitutiei,procticarea consumului de droguri ,aceste toate ori duc la viata mizera deoarece scoala este uitata sau la sinucideri dupa ce se trezesc la realitate.

  Nu te cataloghez deorece nu imi permit ,nu te cunosc,departe de mine intentia asta dar pacat de tinerete pacat ca va bateti joc de ceea ce este mai frumos.

  Mai tarziu o sa imbatranesti si o sa te intrebi ce am facut eu la tinerete si de ce esti sarac si la propiu si la figurat.

  Un comentariu mai sus te indruma la secte,alta tampenie romaneasca in masa.

  As vrea sa vorbim mai mult poate ma insel..sau poate nu..

 3. July 6, 2010 at 3:00 pm

  Multumesc Alina pentru sfatul tau. Am inclinatii spre satanismul LaVeyan, dar nu sunt satanist.
  Eu sunt liber-cugetator. Sa stii ca sunt foarte multumit de viata pe care o duc. Nu spun ca imi pare bine ca traiesc in Romania, dar daca stam sa ne gandim, suedezii care duc o viata foarte decenta nu se bucura la fel de mult ca noi , romanii care nu suntem manelisti de lucrurile frumoase. Sunt extremist, ma bat des, dar sunt fericit.

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: