Home > Psihologie > Copii din familiile sarace

Copii din familiile sarace


Salut. Primul meu post pe blog este, cum altfel, despre gandirea pesimista.

Sunt un tanar care incearca sa se perfectioneze dupa orice actiune pe care o face, dar in acelasi timp refuz sa fac pe plac multimii.

Copii din familiile sarace sunt invatati ca totul e coruptie si ca ei nu pot face nimic, deoarece oamenii ca ei sunt condamnati la saracie. Ei sunt obisnuiti sa se bucure cu putin si sa se roage la Dumnezeu ca putinul sa se inmulteasca. Eu nu cred ca dumnezeu poate face o magie pentru a schimba viata oamenilor in bine.. nu cred ca exista. Chiar daca exista, cu siguranta era bucuros daca copilul sarac muncea , isi dadea singur suturi in cur si reusea sa se ridice din cacat.

Deci, trecem mai departe. Acei copii vor fi la scoala, unde vor avea cea mai proasta situatie financiara din clasa. Ei vor interpreta asta ca un minus pentru propria persoana.  Colegii lor isi vor lua cate  o prajitura, o inghetata, sau defapt un pachet de tigari, o vodca. Saracii nu isi vor lua asta, si se vor ruga de colegii lor sa le impruute cate putin.

Copii acestia cum ar putea sa se descurce in viata daca sunt invatati ca nu pot face nimic, daca sunt obisnuiti sa se roage si sa ceara de la altii? Simplu. Prin credinta. Nu credinta in Dumnezeu, ci credinta in fortele proprii.

Toti indivizii pot fi la fel de destepti. Eu cred ca toti bebelusii au acelasi IQ.

Advertisements
Categories: Psihologie
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: